Skip to main content

Rendelőnk működésével kapcsolatos kérdések

Működésünk optimalizálása és a várakozási idő csökkentése érdekében rendelőnkbe kizárólag időpontos bejelentkezés alapján várjuk a pácienseket. Kivételt képeznek azon akut, életveszélyes állapotban levő állatok, melyek azonnali, életmentő beavatkozást igényelnek, az ő esetükben soron kívüli, azonnali ellátást nyújtunk.

Időpontfoglalását intézheti személyesen a rendelőnkben, telefonon, illetve a honlapunkon megtalálható naptár használatával. Foglalásának esetleges törlését személyesen, telefonon és honlapunkon keresztül a naptárban kérheti.

Egyes szolgáltatások, kezelések időtartamai könnyen kiszámíthatóak, pl. karomvágás, bűzmirigynyomás, normál vagy bővített oltás, féreghajtás, külső élősködő elleni védelem, egyszerű fültisztítás, útlevél kiállítása stb., ezeket megtalálják a felsorolások között. Abban az esetben, ha nem találja az Ön által keresett szolgáltatást a felsorolásban, kérjük hívja fel vagy látogassa meg rendelőnket és munkatársaink készségesen segítenek.

Abban az esetben, ha az állat rendelkezik az alábbiakkal, mindenképpen hozzák el magukkal: oltási kiskönyv, útlevél, korábbi kezelési papírok, kórlapok, vizsgálat eredmények, különösen, ha ezt más állatorvosi rendelőben állították ki.

Bármilyen jól nevelt, fegyelmezett egy állat, minden esetben meg kell adnunk számára és a váróban tartózkodó többi állat számára is a biztonságot. Macskákat és kistestű kutyákat jól szellőző és záródó szállítóboxban, kosárban érdemes szállítani, nagyobb testű kutyákat nyakörvön vagy hámon keresztül csatlakozó pórázzal érdemes vezetni. Macskák esetén különösen kerülendő, hogy pórázon vagy kézben tartva érkezzen rendelőnkbe.

Nem, igény szerint akár házhoz is megyünk, hogy kiskedvence ellátásban részesüljön, az otthon történő kezelések, beavatkozások azonban korlátozottak mind az állat rögzítése, mind a mobilizálható műszer miatt, ezért a kiszállás részleteivel kapcsolatban minden esetben vegye fel velünk a kapcsolatot! Haszonállatokat természetesen az állat tartási helyén látjuk el.

Igen. Szolgáltatásunk részét képzi egy állatmentő, mellyel az Ön otthonából a rendelőnkbe tudjuk szállítani a rászoruló állatokat, akár plusz egy fő (gazdi/hozzátartozó) kíséretét is tudjuk biztosítani autónkban. Igény szerint hazaszállítást is vállalunk.

Pontosan az ilyen jellegű igények miatt dolgoztuk ki különleges oltási programunkat, ennek megfelelően a tulajdonos kérhet egy „normál” és egy „bővített” védőoltási időpontot. A kibővített oltási időpont lehetőséget ad alapos konzultációra, táplálási és nevelési szaktanácsadásra, egyéb kiegészítő vizsgálatok részletes bemutatására, megbeszélésére. A „normál” oltási időpont egy  alap fizikális vizsgálatot és az oltás beadását foglalja magában, mely időtartamát tekintve gyorsabb.

Nem javasolt közvetlenül az utazás és az állatorvosi vizsgálat előtti etetés több okból kifolyólag, pl. hányás, nyáladzás, egyes vérvételtípusok, egyes hasi ultrahangvizsgálatok miatt. Ez alól kivételt képeznek a rágcsálók, számukra kifejezetten káros hatással van a koplalás, így az ő esetükben az utazás/vizsgálat előtt álljon rendelkezésre bőséges takarmány. Hosszantartó éhezés a fiatal kölyökkutyáknak és -cicáknak sem javasolt.

Rendelőnkben nem tartunk fenn sürgősségi betegellátó ügyeletet, abban az esetben, ha nyitvatartási időnkön kívül szeretne állatorvosi szolgáltatást igényelni, az alábbi lehetőségek közül választhatnak:

Budapesti Állatkórház (cím: 1135 Budapest, Lehel u. 43., tel.:  +36-1-350-0361)

Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállatklinikája (cím: 1078 Budapest, István utca 2., tel.: 06-1-478-4100)

Mindenképpen. Ha bármilyen adatváltozás történik, kérjük mihamarabb jelezze számunkra, hogy a saját számítógépes rendszerünkben rögzíthessük az új adatokat. Ennek legfőbb oka, hogy továbbra is tudjuk Önöket tájékozatni az aktuális oltás, kullancs-bolha készítmény, féreghajtó esedékességéről. A microchip-pel rendelkező állatok esetében ezt a módosítást az országos adatbázisban, a PetVetData rendszerben is elvégezzük.

Arra kérjük Önöket, hogy a kisállat-biztosítással rendelkező tulajdonosok az adatfelvételkor vagy a kezelés megkezdése előtt jelezzék ennek meglétét. A biztosító cég számára mindenképpen mutassák be az általunk adott részletes kórlap és a számla másolatát, amit mi bélyegzővel ellenjegyzünk.

Természetesen. Munkánkat empatikus és segítőkész asszisztensi gárda erősíti, így abban az esetben, ha nem tud vagy nem szeretne aktívan részt venni az ellátásban, asszisztenseink szívesen állnak rendelkezésre, hogy szakszerűen és biztonságosan végezhessük állatorvosi hivatásunkat.

Rendelőnkben készpénzzel és bankkártyával is tudnak fizetni magánszemélyek. Átutalásos banki tranzakciót kizárólag állatvédő alapítványok, egyesületek választhatnak pluszban fizetési opcióként.

Általános érvényű kérdések

Önként, rutinszerűen semelyik emberi gyógyszer nem adható otthon az állatoknak, legalábbis állatorvosi beleegyezés nélkül biztosan nem. Kifejezetten veszélyesek az emberi láz-és fájdalomcsillapítók, ezek ugyanis számtalan bajt okozhatnak, nem ritkán gyomorvérzést, gyomorfekélyt, akár a gyomorfal perforációját (átlyukadását), nem beszélve a vesekárosító hatásukról is. A legtöbb gyógyszer beadását, szedésének elkezdését alapos állatorvosi vizsgálat előzi meg, így bármilyen panasz esetén mindenképpen keresse fel állatorvosát, még mielőtt hasraütésszerűen gyógyszeres kezelésben részesítené állatát.

Operáción átesett pácienseinket műanyag galléros, felfújható galléros vagy műtéti ruhás védelemmel engedjük haza, ezeket a sebvédelmi eszközöket – ameddig az állatorvos elrendeli – folyamatosan kell viselnie az állatnak, hogy a műtéti sebükben ne tudjanak kárt tenni. Ha a ruha vagy a gallér megrongálódik, esetleg elhagyja az állat, minél hamarabb gondoskodni kell pótlásukról. A gallérok és a ruhák különféle méretben kaphatóak alkalmazkodva az állat méreteihez, betegeinkre minden esetben mi magunk adjuk fel, rögzítjük az eszközöket megbizonyosodva annak megfelelő méretéről, illeszkedéséről. Ha valamilyen oknál fogva a beteg mégis eléri a sebét és macerálja azt, a biztonság kedvéért mihamarabb meg kell mutatni az állatorvosnak. Egyszerűbb esetekben elegendő helyi kezelés, (sebfertőtlenítés, kenegetés, tisztán tartás), azonban előfordulhat, hogy az érintett sebet újra kell operálni. A műtéti utáni kielégítő sebgyógyulás fontos eleme a sebvédelem, ezért az állatorvos otthonra szánt tanácsait, teendőit minden esetben be kell tartani. Még a legfegyelmezettebb állat is mutathat kisebb-nagyobb érdeklődést a sebei iránt! Kétes, bizonytalan esetben szíves rendelkezésükre állunk telefonon keresztül.

Az állatok egy része stresszmentesen éli meg a különféle sebvédelmi eszközök viselését, azonban egyesek bánatossá válnak viselésük alatt, nem hajlandóak benne enni, inni vagy minden áron meg akarnak szabadulni tőlük. A zavart viselkedés legtöbb alkalommal csak átmeneti, pár nap alatt hozzászoknak a viselésükhöz. Szigorú felügyelet mellett levehető a gallér rövidebb időre vagy evés időtartama alatt, de az alapvető szabály az, ha a gazdi nem tudja figyelni az állatot, akkor viselnie kell a védőeszközt még akkor is, ha ez számára kissé kényelmetlen.

Az ilyen típusú kérdésekre sajnos nem fogunk tudni biztos választ adni látatlanban, hiszen majdnem minden betegséget, kóros állapotot kísérnek ilyen jellegű tünetek. Az állat alapos vizsgálata nélkül nincs az az állatorvos, mely biztos diagnózist tudna felállítani. A legőszintébb, amit tanácsolhatunk, hogy mihamarabb kerüljenek kapcsolatba állatorvossal, aki a lehető leggyorsabban megkezdi az állat vizsgálatát és szükségszerűen a gyógykezelését.

Mindenképpen javasoljuk a minél hamarabbi kapcsolatfelvételt a környék állatorvosaival és az állatmenhellyel. Microchip-pel rendelkező állatok sokkal nagyobb eséllyel jutnak vissza otthonukba! Érdemes mihamarabb ellenőriztetni az állatorvossal a PetVetData rendszerben az adatok frissességét, mert előfordulhat, hogy egy távoli, ismeretlen állatorvosi rendelőbe kerül be a kutya, ahol nem ismerik fel őt, csakis a microchip alapján sikerül majd beazonosítani az állatot. Az adatlapon az állatorvos feltünteti, hogy a kutyát keresik, mert elveszett. Ezen felül több lehetőséget is érdemes egyszerre mozgósítani, pl. konkrét keresés gyalogosan vagy autóval, ismerősök bevonása, internetes hirdetések, plakátok kihelyezése stb.